ARMY SHOP.

Idag har vart en riktigt bra dag. Började kl 8.20 med en timmes matte, matte är väl inte roligaste ämnet enligt mig. men en bra lärare och pga att vi inte fått några böcker än gjorde det ändå ok. Sedan var det dags för första lektionen med det så kallade 'karaktärsämnet' arkitektur. Det känns verkligen som det kommer bli tre underbara år på den fronten och jag är verkligen taggad!! Vi fick vår första uppgift innom just arkitektur då. vi ska karaktisera ett hus. alltså skriva, skissa och fota något hus, plats eller byggnad som man tycker om.
Och det finns ju otroligt mycket fina hus. Men dom som jag har fastnat för mest är lixom privat boende och man vill ju inte direkt knacka på å säga: hej, jag undrara om jag får fota, skissa av och skriva lite fakta om ditt hus? Eller ja, SÅ OTROLIGT konstigt skulle det kanske inte vara. Snarare osvenskt otippat och, oolivia.
Men jag ska fundera vidare.. någon som har något bra förslag på en fin typ byggnad i omkretsen av Umeå?
Sista lektionen var två timmars lång CAD. började med kursens första uppgift som består av att rita upp ens eget hus. spännande. faktiskt inte helt enkelt när man inte har en ritning utan går på pappas ungefär stegade skiss. men otroligt otroligt kul är det. Måste bara komma bort från stresssen och pressen man får när man ser hur långt alla har hunnit.
SOM VANLIGT regnar det alltid när jag och Anna ska gå till stan från skolan. helt seriöst är det inte otippat!! Vi lyckas alltid pricka in rätt tillfälle då de lilla sakerna ramlar från himlen som kallas droppar. det var lixom SOL lektionen innan men naturligtvis när vi kom ut från CADen regnade det. igen.
Blöt och kall kom jag hem, åt en dadelmacka som Mohsen förvånadsvärt har lärt mig äta. faktiskt så kan jag konstatera. Färska dadlar är GOTT, som dom är eller som typ marmelad på ostmacka.
NU blir det att städa rummet och kanske baka något gott!?
..det är vad familjen vill iaf, kanske ska ta å uppfylla deras önskemål kvällen till ära..

Denna höstjacka köpte jag på Army Shoppen idag för 50 kr.
Och denna lilla fillelur satt på mitt fönster nyss. SÅ läskig sak.


  



Bless.

EN BESTÅENDE KÄRLEK.

Psaltaren 32:10-11

Många sorger drabbar de ogudaktiga människor,
men en bestående kärlek omger dem som litar på Herren.
Ni som tillhör Herren, var glada och jubla högt. Gud lyssnar till er.
Sjung av glädje.

Bless.

LÅNGKALSONGERNAS TID ÄR HÄR.

Så uttryckte sig farmor. och det är typ sant. URSCH vilket väder!! det är ju bara augusti än......
Gymnasietiden har börjat. en ny del av livet kan man säga. Första dagen, andra dagen och till och med tredje dagen har gått. Det har vart lite läskiga dagar men väldigt kul. spännande. minst sagt. Vi fick veta idag att vi kom på fjärde plats i tävlingen mellan alla ettor igår pga att vi missade uppdrag 8. Vi kom 2 minuter för sent. om vi hade fått SÄMSTA MÖJLIGA RESULTAT hade vi vunnit!! och skulle då få flyga LUFTBALLONG. gripandes så seeeeegt! jag var verkligen ghaaalet taggad på det men men.. så det var surt. men känns ändå bra att vi inte var sämst av alla iaf. hehe.
En bra klass. bra schema. bra lärare, i allafall nästan alla som jag träffat. SJUKT snygg skola, taggar sönder tills den är klar renoverad. så ja, vad mer kan man begära? bättre busstider i förhållande med schemat kanske.. hehe. MEN. sånt man får leva med.
ASSÅ heeeelt seriöst! vi började med CAD idag. det var det roligaste ever!! snacka drömmen när man kan allt och bara sitter och ritar och ba ..klick klick... klick.. klick. sen ba WOW värsta huset! awesoooome.
Familjen är borta så jag ska ta och bjuda över farmor för lite middagssällskap. Sen blir det att ta det lungt. kanske sticka?? ska sova TIDIGT ikväll. är SÄMST på den fronten. men jag ska göra mitt bästa.
Imorn blir första riktiga dagen. börjar med matte kl 8.40.





MÅSTE bara säga ursäkta. eller förlåt eller vad ska man säga? jag vet. min blogg är B-O-R-I-N-G. jag tycker det inte minst själv. men den ska bli SÅ mkt bättre. bara jag får en dator. och även sen en kamera som fungerar. min är nämligen helt kaputt sämst. man måste draaaa ut soomen med naglarna å ja. jag behäver nog inte förklara mer. det säger sig självt. JAG BEHÖVER EN NY och jag SKA köpa en ny. AMEN!

Bless.


SÖTA DU.


LIVETS KÄLLA.

Psaltaren 36:6-11

Herre, din kärlek är utan gräns, precis som himlen.
Din trofasthet sträcker sig borom molnen.
Din rättvisa är lika orubblig som väldiga berg.
Dina beslut är lika fyllda av vishet som havet med vatten. Både människor och djur är i din hand.
Vad dyrbar din eviga kärlek är Gud!
Alla människor får skydd under dina vingars skugga.
Du matar alla men välsignelser från ditt eget bord och låter dem dricka ur dina glädjekällor.
Du är livets källa. Vårt ljus kommer från ditt ljus.
Ge oss din kärlek. Den sviker aldrig dem som känner dig!
Upphör aldrig med att göra gott mot dem som längtar efter att göra din vilja.

Bless.


HARMONISKT.

Dagen började med en springtur klockan åtta imorse. jag vet jag är ochså chockad. inte så likt mig. men jag tänkte att jag SKA ut och springa om det så ska vara första och sista gången på detta sommarlov!! så jag väckte mig själv igen, för jag somnade såklart om efter väckarn ringt, tog på mig kläder, knös på mig skorna och gick ut genom dörren och sprang. Jag kan säga att jag hann nog inte riktigt vakna ELLER tänka klart innan jag stog i duchen efteråt och insåg att JAG FAKTISKT GJORDE DET. litå sådär halvt stolt. haha.
Sen bar det av till kyrkan. härligt möte och goda vänner!
Efteråt var det DEJT som väntade med Cornelia och Marika. mys. jag tror att det var första men definitivt inte sista gången! Vi begav oss till Wayne's, där jag provade på deras goda men alldeles för söta latte, enligt min smak, med vit choklad i. Harmoniskt som Cornelia uttrycke det.
Resten av kvällen ska jag verkligen inte göra någonting. bara bara bara va!

IMORN GÄLLER DET. IMORN SKER DET. IMORN BÖJAR GYMNASIET.

Bless.


KEEP IN KONTAKTEN.

Vilken dag det har varigt. Helt underbar faktiskt.
Vaknade vid halv elva. Tog det almänt lugnt. Gjorde mig i ordning, cyklade till Sävar för att ta en buss in till stan. Där jag träffade Marika och hoppade på nästa buss till Holmsund. Det var dags att säga adjö till vår kära vän Julia som åker till Amerikat imorgon, i ett år framöver. Mycket gott fika, som alltid hos familjen Helleday. Glada skratt och prat. Ett avsked med många långa kramar och fällda tårar. sorgligt. panikartat. overkligt. fint. En underbar vän som alltid kommer att ha en stor plats i våra hjärtan.

Sen bar det av till stan igen. Och sen hem till Marika. Bara hänga och prata. MYS.

Underbart att bara ta dagen som den kommer och inte planera så mycket hela tiden. Det mår man så bra av. För mycke planering bir ibland bara till stress. Så det har varigt en väldigt bra dag.
Just nu känns gymnasiet lugnt. Men man har olika dagar. Idag är en okej dag.



Chris Tomlin – God Of This City
Bless.



PANIIIK.

Skolan börjar om FEM dagar. FEM ynkliga dagar. PANIIIIIIIK. aaaaaah. jag får helt seriöst KRUPP!!
På måndag klockan 09.00 då gäller det. DÅ gäller det!

Idag är det målning som står på kartan. Ska avsluta fönsterfodersmålningsprojektet som jag och Cornelia påbörjade i startskottet av denna underbara sommar. Tiden har gått så FORT vars tog ledigheten som kändes som en eeeeevighet vägen?! aaaaaaaaaaah.
AJA. Det ska målas iaf. Evelina kommer och vi ska försöka hinna med allt på en dag. Tanken var att göra det tidigare i sommar MEN det har inte blivit av så nu tar vi tag i det i sista minuten.

Bless.


EN VERKLIG VÄN.

Ordspråksboken 18:24

Det finns vänner som låtsas vara vänner,
men en verklig vän står oss närmare än en bror.

Bless.

TÄLT.

Jag, Jullangullan och Lydi uppfyllde ett av ssommarens 'måsten' inatt och erövrade gården med ett tält. Grillade marshmallows och var allmänt flum. Ja, bilder säger mer än tusen ord så här kommer dom. Osmickrande men ändå ett måste att dela med sig av.













Bless.


VILKEN GUD VI HAR.

Psaltaren 18:29-33

Du är mitt ljus!
Herren, min Gud, har förvadlat mörkret till ljus.
Med din kraft kan jag ta mig över vilka murar som hellst och anfalla vilken fiende som hellst.
Vilken Gud han är! Fullkommlig i allt!
Alla hans löften visar sig vara sanna. Han är den sköld som alla kan skydda sig bakom.
För vem är Herre utom vår Gud?
Finns det någon förutom honom som är fast som en klippa?
Han ger mig kraft och skyddar mig vart jag är går.

Bless.

DAGENS BESTYR.

Idag ska vi åka å hälsa på mormor. Det ska blir trevligt.
Om jag hinner ska jag lämna in en mössa på slöjdarnashus för kontroll eftersom vi kör förbi där.

IDAG LYSER SOLEN. JIPPIE!! hehe

Bless.

ALLTID VILL FÖRLÅTA.

Jesaja 55:7-9

Må den gudlöse överge sin väg,
den ondskefulle sina planer.
Må han vända om till Herren,
så skall han förbarma sig över honom,
vända om till vår Gud,
som alltid vill förlåta.
Mina planer är inte era planer
och era vägar inte mina vägar,
säger Herren.

Bless.

10/8

Börjat göra lite höst i mitt rum nu. Mysigt med smålampor och att börja tända ljus igen är det bästa. Hade en mysig kväll med Evelina igår. Vi pratade, drack te och planerade lite inköp för hösten.
Jag börjar faktiskt bli riktigt taggad på skolan nu. Innan har det mest kännts lite halv jobbigt. Men nu blir jag bara mer och mer pepp för varje dag som går. Å de är najs!

Idag har vi målat lite skrivbord och burit in fotöljer. I allafall en början till min nya broders rum. På torsdag kommer ett lass från IKEA så då blir det iordningställt på riktigt.

Söta lilla Farmor kom med nybakad blåbärskaka som vi just fikat. Underbart.

ÅÅH vet ni!! Emanuel har typ påbörjat min stick'karriär'!!! HURKULSOMHELLST!! Vi var på Slöjdarnashus i vännäsby. Fikade och kollade runt. Där har dom MASSOR med handgjorda grejer. Allt från ljusstakar, knivar till vantar. SÅ. Han frågade om dom gjorde allt själva eller om man kunde lämna in typ. OCH DÅ SA HON. JA. man lämnar in en typ prov, så får komitéen kolla på det och om dom godkänner får man lämna in hur mycket man vill och sälja. Kommer du göra det?? JAAAA!!!!!
Jag ska köra på min egen lilla variant av Babymössor som jag och Hanna designade. HURKULSOMHELLST som sagt. TACK EMANUEL. jag hade aldrig frågat själv. AWESOME. så. Nu ska jag sticka å sen är det bara att hoppas och be. inte för att man kommer tjäna nån storkosing på det hela. men. kul att börja nån stans!

Bless.

FJORTON DAGAR KVAR.


JUST NU.

Joe Brooks – World At Our Feet

MY SWEETHEART.


UGNSPANNKAKA.

Återigen en regnig dag. inte ok. JAG VILL AH RIKTIG SOMMAR!! Två veckor kvar på sommarlovet och jag har paniiiiik. hur ska man få ut så mkt som möjligt av dem och inte bara låta tiden rinna iväg? någon som har något bra tips? Det är nog bäst att inte tänka så mkt. bara leva.. aja. det blir nog bra.

Idag flyttade min broder från en annan moder in. Känns väldigt kul.

Måste bara säga att jag slog TVÅ FLUGOR I EN SMÄLL IGÅR men HANDEN!! SÅ klockrent. haha.

Bara några dagar kvar tills Manne flyttar ner nu. Är otroligt glad för deras skull. Men det blir såklart en stor saknad av att inte ha dom här hemma. Men tackochlov finns är det ju lätt att hålla kontakten med hjälp av dagens teknik, och har man bara pengarna så är det ju lätt att hälsa på i upppsala.

Nu blir det Ugnspankaka till middag och sen kommer EVELIIINAA!!

Lars Winnerbäck – Gråa dagar - Live
Bless.

RESAN.

Bilder från europaresan. saknar. så otroligt vad jag saknar. saknar ALLT.



























  







.

Bless.




HERREN ÄR MIN HERDE.

Psaltaren 23

Herren är min herde, mig skall intet fattas.
Han låter mig vila på gröna ängar, han för mig till vatten där jag finner ro.
Han vederkvicker min själ, han leder mig på rätta vägar för sitt namns skull.
Om jag än vandrar i dödsskuggans dal, fruktar jag intet ont, ty du är med mig.
Din käpp och stav, det tröstar mig.
Du dukar för mig ett bord i mina ovänners åsyn.
Du smörjer mitt huvud med olja och låter min bägare flöda över.
Idel godhet och nåd skall följa mig i alla mina livsdagar,
och jag ska åter få bo i Herrens hus evinnerligen.

Bless.

HEMMKOMMEN.

Hemma igen. Europakonferensen var fantastisk, man vill aldrig att den ska ta sluuuuut.
Tyvärr så var det regn och mulet i princip hela veckan. Att ha vart på europakonferensen och inte vart barbent en enda dag är rent ut av ofattbart! vars tog sommarn vägen? Tackochlov lyser solen idag och ger en iallafall lite hopp om en framtid. hehe.

Idag händer inte så mkt. garderoben från mitt gamla rum ska tömmas från alla skräpkläder jag bara lämnade när jag bytte rum. ett år senare. hehe. ooops! 
Sen blir det nog stranden, träffa Evelinan och en springtur kvällen till ära.

Bless.


RSS 2.0