IT AIN'T OVER UNTIL IT'S OVER.

Siter i Manne och Millas stuga nere i Uppsala. Hur mysig som hellst.
Har haft underbara dagar med grymma möten och mycke trevligt folk. Idag är näst sista dagen för årets Europakonferens vilket känns tråkgt. Men. It ain't over until it's over. SÅ jag ska ta vara på den sista tiden och njuta!!

Fyndade två grejer på helping hand igår. En lång, randig skjorta och en jeans väst för 55 kronor tillsammans. VÄRT. Så värt att man behöver inte ens använda dem om de inte längre faller en i smaken efter en vecka. haha. 

Never give up, Jesus is by your side!

Bless.

TJOCKSOCKAR.









SÖDERUT.

Nu åker vi ner till Europakonferensen.
Vet inte riktigt hur mycket bloggande det blir men jag kan tipsa om http://livetsordplay.se/play.aspx?idClip=3172&cn=Live! Där kan du följa hela konferensen. Do it!

Mötena, folket, Helpinghand, våfflorna, caffebaren, glassbaren, sockervadd..... listan är lång på vad en vecka som denna är fylld av. Jag är förväntasnfull. det kommer bli fantastiskt.

Bless.

DAGENS BESTYR.

Tvättar och packar som värst idag omlott med att se på mötena från LO via nätet 
http://livetsordplay.se/play.aspx?idClip=3169&cn=Live!
Åååh vad jag längtar, känns som mitt hjärta och själ är där nere men kroppen är här. Haha. Jobbigt läge. men snart är det över för imorgon eller tidig onsdag morgon bär det av söderut. Beror på hur mor och far hinner med allt som ska fixas innan.
Sen när vi kommer hem är det bara typ en vecka till Emanuel flyttar på riktigt. smärta. MEN det ordnar sig.
NU ska jag tvätta vidare.

Bless. 

REGNDROPPAR FALLER SOM TÅRARNA GÖR.

Det regner ute och är 12 grader varmt. blä. blä. blä. Vad hände med sommaren?!??
Idag blir det tekoppen och stickningen som gäller.
Söndag, men inget möte ikväll pga Europakonferensen nere i söder. Hoppas verkligen att vi kan åka ner på TISDAG och INTE onsdag men vi får se hur allting ter sig.

Jesaja 58:7-9

Dela ditt bröd med den hungrige,
ge hemlösa stackare husrum, ser du en naken så klä honom, vänd inte dina egna ryggen!
Då bryter gryningsljuset fram för dig, och dina sår skall genast läkas. Din rättfärdighet skall gå framför dig och Herrens härlighet gå sist i ditt tåg. Då skall Herren svara när du kallar, när du ropar säger han: "Här är jag."










Matt Redman – The Heart Of Worship (The Heart Of Worship Album Version)
Tim Hughes – Everything
Bless.

JORDGUBBAR JORDGUBBAR JORDGUBBAAAAAAAAAR.

Först plockade



Sedan rensade



Endel av dem frysta, en del av dem blev kräm




JOORDGUBBSKRÄM:

1 liter vatten
1 liter jordgubbar
3 dl socker
3 msk potstismjöl

Koka upp vatten och socker. Häll i jordgubbarna ohc låt koka upp igen.
Dra av plattan och blanda i potatismjölet.

Bless.


DEPORTEES.

Sista sommaren i city för detta år. Och sist men inte minst stod bandet från trakten DEPOTREES på scenen. helt sjukt galet crazy.hur ska man ska beskriva? dom var helt enkelt FETT grymma!! Lyssna själv!











Deportees – Arrest Me 'Til It Hurts
Deportees – Will You Talk (If I Listen)
Deportees – Damaged Goods
Deportees – Under The Pavement- The Beach

Bless.


IDAG.

Idag blir en lugn dag. Lydia kommer vid tre tiden, det är heeelt sjukt vi har inte träffats sen den 6 juni! DEN SJÄTTE JUNI! helt otroligt. inte ok. som vi sa. Det är rekord, men inget bra rekord. SÅ hon kommer idag och vi ska bada på vårt egna lilla badställe i ån, den såkallade 'badklippan'. Haha. Mys mys.

SNART ÄR EUROPAKONFERENSEN!! åååh vad jag taggar!!



Bless.

21 JULI.

Denna dag för tre år sedan var en stor dag för oss alla. Men inte minst för er. Jag minns att jag och Richard åt nutellamackor till frukost. Jag minns hur rörd jag blev när jag såg MIN syster så otroligt vacker som hon är i brudklänningen, så rörd att mina ögon brast i gråt och jag blev tvungen att smita iväg och krama henne. Och när jag väl hade börat fälla tårar kunde jag inte sluta. Jag kom ihåg hur vi pirrigt stod och väntade på att dörrarna skulle öppnas och att vi sakta men säkert skulle börja gå in i kyrkan. Alla reste sig från bämkarna och blickarna riktades mot Bruden som gick in armkrok med sin far och sedan lämnades över till mannen som hon ska dela resten av sitt liv med. 
Båda sa tydligt JA och nu var det dom. Hanna och Richard. Äkta makar, älska varandra i nöd och lust tills döden skiljer dem åt. Lycka strålade ur deras ögon. Richard gjorde 'tummen upp' när de kom ut ur kyrkan och vi kastade röda rosenblad. Lyckans dag. Kärlekens dag. ER dag. Det är idag. Grattis!



Bless.

JESAJA 41:10

Jesaja 41:10

Var inte rädd, jag är med dig.
Ängslas inte, jag är din Gud.
Jag ger dig styrka och hjälper dig,
stöder och räddardig med min hand.

Bless.

I'M SO HAPPY.

För första gången sedan Hilma kom till världen fick den lilla familjen lämna BB en dag. Dom kom hem till oss och vi hade en trevlig dag tillsammans. Hilma är SÅ söt. Som en liten ängel!



Salem Al Fakir – I'm So Happy
Bless.


ALLT I ETT.

Här kommer ett lååångt inlägg på de senaste dagarna. Allt i ett.

Jojjis var som sagt här och vi hade massa skoj för oss.

               

 

      









Sävarån, Puttes kiosk med världens godaste glassspecial, hem, hängbro ut i skogen fika, fika, film, rävspelet å sista kvällen hemmagjord ansiktsmask och hårinpackning. Lovely time.

Sen for jag och mamma till Mormor.





            





Där blir det alltid mycket fika, speciellt sockerkaka, bada i älven och sticka i hammocken.

- Ska du bada mormor?
- Ne huva då dö jag. Ja jag kommer väl i och för sig snart dö men jag hade ju inte tänkt å ta självmord.

Haha. Mormor är den mysigaste person jag vet. 93 år har hon levt på denna jord och jag hoppas att hon fortsätter stanna hos oss. Länge.

Efter Mormor bar det av till Evelina, i Söndags.



Vi hade otroligt mysigt och tog bara dagen som den kom. Cyklade en sväng till en loppis, hade vattenkrig med hennes lillebröder och bara va.

Igår kväll var en galen men otroligt kul kväll med den ingifte släkten Elgale. Tolkade efter en båt med skrana, spelade fotboll, åt gott och badade tunna.

SÅ det var den senaste tiden av mitt liv.

Idag kommer Joel, Annalie och lilla Hilma hit och hälsar på. Det ska bli riktigt MYS.

Bless.





MER ÄN NÅGON ANNAN.

Ledsen för oerhört dålig uppdatering. Sommarlovet är fullt upp med saker som händer helatiden. Kommer med massa bilder sen från de senaste dagarna. Fyndade på loppis när jag var hos mormor!!! UNDEEERBAAART!

Kvällen och morgondagen väntar med Evelina, det ska bli fantastiskt kul. Var så otrloligt längesen. Hon betyder mer än någon annan. Den bästa.

Ta vara på sommaren och ät mycket glass!!




Gavin DeGraw – More Than Anyone
Bless.

BE STÄNDIGT.

1 Thessalonikebrevet 5:17

Var alltid glada. Be ständigt. Och tacka hela tiden Gud. Gör så, det är guds vilja i Kristus Jesus.

Bless.

STÄD.

Johanna har vart här i två dagar. Hur skoj som hellst. Från att hon har vart i stockholm har jag verkligen visat henne landsbyggden. Vi var på cyckeltur till sävar, picknick ut i skogen vid en hängbro, körde fyrhjulig, gjorde hemma spa å massa annat najs. Riktigt mys. Det är så kul med våran relation för vi träffas typ på sommrarna, eftersom vi bor i olika delatr av landet, men fortsätter ändå alltid där vi lämnade det sist, å de är så ruggit skönt.  

Måste bara säga att jag åt paaaaaaalt igår! SÅ underbart gott! det var typ åååår sen! UNDERBART det var ordet.

Nu städar jag på kyrkan. Sen ska jag och mamma till mormor i några dagar. Ska bli huuuur skönt som hellst, älskar att va hos mormor. Det är så fridfult och man kan verkligen bara va. Ta ett dopp i älven, äta mormors goda sockerkaka å som sagt bara va.

Saknar Min älskade Syster så OTROLIG mycket.
Ha det bäst!



Bless.


SALEM AL FAKIR.

En torsdag kväll med gamla klasskompisar och Salem Al Fakir på scenen mitt i stan. Kan det bli bättre? Sommaren i City bjöd på en fullspäckad kväll med alla möjliga olika artister och sist men inte minst Salem. Någon gladare människa har jag inte träffat i hela mitt liv. Han sprider glädje så man blir alldeles varm innombords. För att inte tala om musiken, helt galet! Här är lite bilder, tänk om man hade en bra kamera. oj oj vilka bilder de skulle bli! MEN det kommer!







Bless.

HILMA.

Vid niotiden på Tisdagmorgon kom denna vackra underbara lilla skapelse till världen. 40 centimeter lång och vägde 1,6 kg. Dett innebär att jag nu är Faster, otroligt roligt.
Hilma. Välkommen lilla du!




Bless.



FRID.

Johannesevengeliet 14:27

Jag lämnar en gåva efter mig, och det är frid. Ni ska få av min frid, en frid som ingen här i världen kan ge er. Var därför inte oroliga och rädda.

Bless.

MOR LILLA MOR.

Mor lilla mor vem är väl som du
Ingen i hela världen
Du är mig när i bör och i dröm
Vart jag än så ställer färden

Ingen kan älska mig så som Mor
Ingen så kan mig försaka
Mor lilla Mor vem är väl som du
Ingen i hela världen





Bless.

HAVET.

I morsdagspresent av mig fick mamma två 'presentkort'. Det ena en dag förgylld med vad hon önskar. Det andra att jag ska hjälpa henne med sommarens årliga projekt, att städa Bagarstugan. Det förstnämnda inträffar idag. Mamma tog en ledig dag från jobbet så vi ska åka till havet å mysa bara hon och jag. Har packat fikakorgen med rabarberkräm kakor och massa annat sommrigt å gott. kommer med bilder senare.
Hare bäst, gör livet till en fest!

Bless.

EN LITEN LÅDA.

Hittade denna söta besticklåda från 1924 i Lagårn'. Heeelt underbar. Typ ha kryddder i och bara stående vid spisen i min kommade boning. Nu platsar den fint i hyllan.







Bless.


TVÅ TANKAR.

Vi har så otroligt mycket saker i överflöd. Jag menar mina garderober är fula med kläder av olika slag i olika former och olika material. Men jag skulle lätt kunna leva här på jorden med ett enda ombyte.
För att inte tala om mat, i fattigare länder får man kanske ett mål ris om dagen. Och för oss räcker det inte med två rejäla måltider per dag. Vi gottar  oss med fika fika fika och allt möjligt vi kan hitta på. Jag menar inte att klandra. Utan bara inser hur otroligt lyckligt lottade vi är. Hur otroligt mycket vi har att tacka Gud för. 

Sen kan man ju undra hur värt det egentligen är. Okej kläder, inredning och massa sånt är stora intressen för mig men det är så materiella saker som kanske har betydelse här på jorden. Men sen när jag står där ansikte mot ansikte med Gud på domens dag är det bara en sak som räknas, och det är relationen med Gud. Har jag levt för Honnom och gjort vad han hade planerat för mit liv?
Även om man har alla de dyrbaraste prylarna, kläderna, huset, bilen etc. så spelar det ingen roll. Vilket kan kännas ganska otaggande. men det är ändå sanningen, samla dina skatter i himlen står det och det är ju trots allt det viktigaste.

Sen är det ju absolut inte så att det finns några måsten och inten om hur mycket och vad man får ha och äga. Men det är en viktig sak att tänka på och påmina sig om. Att Han är viktigast, att sätta Honnom först. För livet här på jorden är bara en passage, en förberedelse för något mycket bättre. Himlen.


.. vad inget öga sett, vad inget öra hört har Gud berett åt dem som älskar Honnom 
1 Korinthierbrevet 2:9

Samla inte skatter här på jorden, där mal och mask förstör och tjuvar bryter sig in och stjäl. Samla skatter i himlen där varken mal eller mask förstör och inga tjuvar bryter sig in och stjäl. Ty där din skatt är, där kommer också ditt hjärta att vara. 
Matteusevangeliet 6:19- 21



Bless.


YESTERDAY.

Något bad blev det inte med Minna och Evelina igår men en spontan picknick vid sävarån. Jo, man kan ju självklart bada där med var inte det bästa badväder så det blev inget med det. Cyklade dit och hem och sen bar det av till kyrkan. Grymt bra möte, ni som inte var där missade nått!!




Blus, secondhand. Cyckelbyxor, H&M. Skor, H&M. Jeansjacka, broderns gamla.

Bless.

VILODAG.

Idag är det söndag vilket innebär vilodag. Och jag ska bara ta det lugnt, dra till stranden. Igen. med Evelina och några vänner till henne. hoppas på lite mer sol bara. Sen ikväll är det kyrkan som gäller.
Ha en riktigt härlig Söndag med mycket sol.

..Guds godhet och kärlek ska följa alla er som älskar vår Herre Jesus Kristus med en kärlek som aldrig dör. Efesiebrevet 6:24



              



          
Planetshakers – It's All About Jesus
Bless.


ETT HÅL I HJÄRTAT.

Tio dagar har gått sen jag kom hem från ett besök hos min kära syster, hennes man och deras dotter i england. Men det känns som en evighet sen. Vill tillbaka nu. Vad vore man utan en syster som alltid finns där för en och som man både har oöverträffligt kul med och som samtidigt kommer med de bästa råden när det är saker som tynger? inte mycket alls. Ju mer tid vi spenderar tillsamans ju svårare är det att vara ifrån henne. Det blir som ett hål i hjärtat. Min farmor kom med ett förslag idag att hon skulle ansöka om dubbel pension, så kunde jag få halva och fara dit en gång till i sommar. Det vore drömmen. Men den som väntar på nått gått väntar aldrig för länge som man brukar säga. ska verkligen försöka ta mig dit till hösten.
Här kommer iallafall lite bilder från våra två veckor tillsammans.




 







Love you sis.
Bless.


ALLT I SIN TID.

Predikaren 3: 1-8

Allt har sin tid:

En tid att födas,
En tid att dö
En tid att plantera
En tid att skörda
En tid att döda
En tid att hela
En tid att förstöra
En tid att bygga upp
En tid att gråta
En tid att skratta
En tid att sörja
En tid att dansa
En tid att röja bort stenar
En tid att samla stenar
En tid att kramas
En tid att låta bli att kramas
En tid att hitta
En tid att tappa bort
En tid att behålla
En tid att kasta bort
En tid att riva sönder
En tid att sy ihop
En tid att vara tyst
En tid att tala
En tid att älska
En tid att hata
En tid för krig
En tid för fred.

Pred 3:1-8


DIMMAN LÄGGER SIG.

Har vart hos Evelina ikväll. Vi hade underbart kul, som alltid. Jag for förbi Ica på vägen dit och köpte vår stora glass favorit Carte Dore med hallon, blåbär och pistage nötter på. gaaalet gott. Det blev en mysig kväll med massa prat, skratt och glädje. På vägen hem var det huuur fint som hellst ute helt stilla och dimma. Vill bara ta en massa fina kort men det får bli en annan gång. Har i allafall bestämt att jag ska lägga sommarens inkomster på en RIKTIG systemkamera nu. Det blir helt otroligt najs.
Nu väntar sängen.


Bless.





DAGENS BESTYR.

Eftre tre dagars målande med min kära Cornelia vän vaknade vi imorse klockan sju och såg att det regnade ute. Till vår stora glädje. För det innebar sovmorgooon och en ledig dag. Vi sov vidare till klockan elva vilket var GALET skönt eftersom vi har gått upp mellan sex och sju dagarna innan och vi kan ju aldrig sluta prata på kvällarna så det har verkligen inte blivit mycker sömn.
Nu sitter vi och försöker srapa bort måla från händer och ben. Det har blivit NÅGRA krig under dagarnas gång och färgen sitter fast som berget. MEN det går frammåt. Vi ska ta och göra någon god lunch eh.. lite sen men sen ska bruden köra vidare. 
Ska fortsätta å skrapa måla och vara lite social innan Cornelia ska fara.

Bless.




RSS 2.0